Pedig nem egyszerű feladat - gratulálunk, ezennel megnyerte, itt és most, a kedvéért alapított HaviFasz különdíjunkat. Rokkantkártyáról volt szó a Bumerángban, természetesen Faszunk kardoskodott az ártatlanság vélelme mellett, miszerint micsoda előítéletesek vagyunk már, amiért szkeptizálunk, ha egy ilyen igazolvánnyal ellátott, lesötétített ablakú, német rendszámú X5-ösből kisétál egy öltönyös fiatalember az Andrássyn. Miért, egy sikeres külföldi üzletember nem lehet sérült, akin nem látszik, mert mondjuk nem sánta, hanem szívbeteg...? Ez nem derült ki, a betelefonáló BMW-sek ugyanis egytől egyig csak a mami, a nagybácsi, esetleg a szomszéd öregasszony kórházba szállítása után náluk felejtődött kártyáját használják, és csakis akkor, ha nagyon sok az autó, és nincs más hely a közelben a mozgáskorlátozottaknak fenntartottakon kívül. Nekik is illik megköszönni ezt a figyelmességet, tényleg.

De a díj nem ezért jár, ebben semmi extra, ennyire simán van segg a hét bármelyik reggelén a Gabika, és, amint bebizonyosodott, az állandó hallgatóiból álló faszcsokor is. Mondott egy jobbat is: egyébként is, miért jár a bárkinek a pozitív diszkriminálás? Régen, amikor el kellett bicegni a parkolóóráig fizetni, akkor még logikus volt, de hiszen most már modern idők járnak... "A roki nem tud esemest küldeni?!"

Kedves Gábor, megértjük, kellemetlen, hogy nem állhatsz meg nyugodtan bárhol csak azért, mert idióta vagy. Nem baj, vén trotty vagy már, csak idő kérdése, és akad majd más bajod is; ajánljuk, hogy kéznél legyen majd az a telefon...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bulbar.blog.hu/api/trackback/id/tr62443767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása